Дисциплинарната комисия и Одитната служба на Централния военен съвет  на

...
Дисциплинарната комисия и Одитната служба на Централния военен съвет  на
Коментари Харесай

Китай разследва командващия на ракетните войски и двамата му заместници

Дисциплинарната комисия и Одитната работа на Централния боен съвет  на КНР започнаха следствие против командващия Ракетните войски (подобни на Стратегическите ракетни сили) на китайската войска и двама от неговите заместници. Това заяви хонконгският вестник South China Morning Post.

Според два източника, представени от изданието, следствието е антикорупционно. То е против ръководителя на ракетните стратегически сили военачалник Ли Ючао, заместник-началника на ракетните сили генерал-лейтенант Джан Дзенчжун и някогашният заместник-командир и някогашен шеф на оръжейния отдел на ракетните сили генерал-майор Лю Гуанбин. Според вестника всички те са били арестувани, само че няма публични изказвания за това.

Ракетните войски бяха образувани по време на огромната промяна на китайската войска през 2016 година Въоръжението им е с балистични и крилати ракети с стандартни и нуклеарни бойни глави. Ли Ючао беше назначен за пълководец на ракетните сили през януари предходната година. Той е третият главнокомандващ на този жанр войски от основаването им. През октомври 2022 година, по време на XX конгрес на Комунистическата партия на Китай, той се причисли към Централния комитет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР